Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή για όλες τις χρήσεις συν μπέικιν πάουντερ)
2 πακέτα (2 x 250γρ.) φρέσκο βούτυρο
8 αυγά μεγάλα
5 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.τ.γλ αλάτι
1 μεγάλο πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
1 λεμόνι, ξύσμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο (πετάω την πέτσα)
1 φλ. γάλα
3 βανιλίνες
½ φλ. απόσταγμα τσίπουρου παλαιωμένο
2 φλ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ (παπάγια, κίτρο, κράνμπερις)
2 φλ. αμύγδαλα φιλέ ελαφρώς καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα). Ψιλοκόβω τα φρούτα, τα βάζω σε ένα μπολ με το απόσταγμα και τα αφήνω να τραβήξουν. Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το αλάτι, το μπέικιν και το ξύσμα. Αφού θερμάνω λίγο το βούτυρο να μαλακώσει, το χτυπάω μαζί με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Κάθε φορά που προσθέτω ένα αυγό χτυπάω καλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθέι εντελώς πριν ρίξω το επόμενο αυγό. Τέλος, ρίχνω τον χυμό και το γιαούρτι.
Όταν πέσει ο χυμός ο χυλός μοιάζει να κόβει αλλά μην ανησυχήσετε, είναι φυσιολογικό.
Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας με σπάτουλα και όσο γάλα χρειάζεται ώστε να γίνει μια μάλλον πυκνή ζύμη (πιο παχύρευστη από ό,τι η ζύμη του κέικ). Τέλος, ρίχνω τα φρούτα μαζί με το απόσταγμα και τα αμύγδαλα. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί του φούρνου που έχω καλύψει με λαδόχαρτο (πάντα το κάνω - βγαίνει εύκολα, δεν τρίβεις ταψιά) και ψήνω για 55-60 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω τη βασιλόπιτα να κρυώσει, την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και την στολίζω.
Τιπς:
*Προσοχή: δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν περάσει μισή ώρα τουλάχιστον, αλλιώς θα κάτσει το κέικ,
*Η μισή δόση μπαίνει σε ταψάκι 28-30 εκ και βγάζει 10-12 πλούσια κομμάτια.
Νόστιμη Βασιλόπιτα με ζαχαρωμένα φρούτα!
Reviewed by Unknown
on
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Rating:
Reviewed by Unknown
on
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Rating:


Δεν υπάρχουν σχόλια: