Gluhwein: Το κρασί των Χριστουγέννων


Υλικά:
1 λίτρο κόκκινο κρασί
150 γρ. μέλι
μία πρέζα γλυκάνισο
3 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
μία πρέζα τριμμένο τζιντζερ ή 2-3 από φρέσκο
μία πρέζα πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
φλούδα από ένα πορτοκάλι
50 γρ κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζετε το κρασί μαζί με όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ. Μόλις πάρει μία καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να δέσουν οι μυρωδιές για 10-15 λεπτά. Ρίχνετε το κονιάκ και ξαναζεσταίνετε το κρασί. Σερβίρεται ζεστό.



Gluhwein: Το κρασί των Χριστουγέννων Gluhwein: Το κρασί των Χριστουγέννων Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.