Πανεύκολη συνταγή : Κέικ φουντουκιού με Nutella χωρίς αλεύρι


Μια πανεύκολη συνταγή για το νοστιμότερο κέικ φουντουκιού που έχει υπάρξει ποτέ, χωρίς την προσθήκη αλευριού. Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας, που σίγουρα θα απολαύσουν και θα κάνουν αυτόματα αγαπημένη τους συνήθεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το κέικ

6 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. Nutella
1 κ.σ. λικέρ ή ρούμι ή πορτοκάλι [*]
100 γρ. φουντούκια πολτοποιημένα σε σκόνη
100 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας λιωμένη
Για το γλάσο:
100 γρ. αποφλοιωμένα φουντούκια
125 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. λικέρ ή ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού [*]
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 º C, ενώ βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα αντικολλητικό στρόγγυλο ταψί, διαστάσεων 23 εκατοστών. Αλέθετε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη και χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, τα οποία στη συνέχεια χτυπάτε σε ένα μπολάκι, μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα, μαζί με το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Επίσης, λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη Nutella, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα, ενώ στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ, τα πολτοποιημένα φουντούκια και ένα από τους κρόκους των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν. Στο μπολ με τη μαρέγκα, προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Έπειτα, πολύ προσεκτικά, ρίχνετε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα, κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω. Επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση και για τις 3 δόσεις, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι σας, το ισιώνετε και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 10 λεπτά, ενώ μετά το βγάζετε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο: Τοποθετείτε τα αποφλοιωμένα φουντούκια σε ένα στεγνό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και τα καβουρντίζετε, κουνώντας το τηγάνι για να μην καούν, μέχρι να μυρίσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Αν τα φουντούκια σας έχουν φλούδα, παίρνετε μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και τα τρίβετε, μέχρι αυτή η φλούδα να φύγει, μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι και για όσο είναι ακόμα ζεστά. Αν δεν έχουν φλούδα, τα αφήνετε σε μια πιατέλα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαθύ πάτο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ ή το πορτοκάλι και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει ένα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι το γλάσο να μισοκρυώσει. Μεταφέρετε το κέικ σας από τη σχάρα σε πιατέλα, το περιχύνετε με το γλάσο και προσθέτετε από πάνω τα καβουρντισμένα φουντούκια.

* Αν σερβίρετε το γλυκό σε παιδιά, αποφύγετε το αλκοόλ και αντικαταστήστε το με χυμό φρούτου. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λικέρ, προτιμήστε το frangelico, που έχει μα εκπληκτική γεύση φουντουκιού.


ΠΗΓΗ
Πανεύκολη συνταγή : Κέικ φουντουκιού με Nutella χωρίς αλεύρι  Πανεύκολη συνταγή : Κέικ φουντουκιού με Nutella χωρίς αλεύρι Reviewed by Unknown on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.