10 απίθανες δράσεις του κρεμμυδιού που θα σας λύσουν τα χέρια


Από κανένα ελληνικό σπίτι δεν μπορεί να λείπουν τα κρεμμύδια. Ανήκει στα ποώδη λαχανικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλα σχεδόν τα φαγητά ενώ η έντονη γεύση του δίνει μια ιδιαίτερη νότα στις σαλάτες μας.

Όμως η δράση του δεν σταματάει μόνο στις συνταγές μαγειρικής. Το κρεμμύδι έχει απίστευτες ιδιότητες και μπορεί κυριολεκτικά να σας λύσει τα χέρια σε ένα σωρό από προβλήματα.

1. Ανακουφίζει τον πόνο από το κάψιμο: Βάλτε στο σημείο που έχετε καεί, μία φλούδα κρεμμυδιού και σε λίγη ώρα ο πόνος θα είναι παρελθόν!

2. Απομακρύνει τη σκουριά από τα μαχαίρια! Αν έχετε κάποιο σκουριασμένο μαχαίρι, καρφώστε το σε ένα κρεμμύδι και αφήστε το για λίγη ώρα! Η σκουριά θα εξαφανιστεί.

3. Απορροφά τη μυρωδιά της μπογιάς: Βάψατε και μυρίζει όλο το σπίτι πολύ έντονα; Αφήστε ένα κρεμμύδι στο δωμάτιο που βάψατε και την επόμενη μέρα θα την έχει απορροφήσει όλη!

4. Βάφει τα αυγά του Πάσχα: Όπως σας είχαμε πει και το Πάσχα, τα κρεμμυδόφυλλα είναι ένας πολύ υγιεινός και οικονομικός τρόπος να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά!

5. Διώχνει τα μυρμήγκια: Δεκάδες μυρμήγκια αποφάσισαν να κάνουν επιδρομή στην κουζίνα σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Κόψτε ένα κρεμμύδι σε κομματάκια και αφήστε τα σε ένα πιάτο. Την επόμενη ημέρα τα μυρμήγκια θα έχουνε εξαφανιστεί!

6. Καθαρίζει το μάτι της κουζίνας! Τρίψτε το μάτι με μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε την πολλή βρωμιά. Στη συνέχεια, ανάψτε το και καρφώστε σε ένα πιρούνι μισό κρεμμύδι. Με το πιρούνι περάστε όλη την επιφάνεια του ματιού μέχρι να καθαριστεί τελείως!

7. Καθαρίζει μεταλλικά σκεύη: Βάλτε σε ένα μίξερ ίση ποσότητα ωμού κρεμμυδιού και νερού. Βουτήξτε ένα πανάκι στο μείγμα και καθαρίστε τις επιφάνειες που θέλετε! Θα λάμψουν!

8. Αφαιρεί τις αγκίδες από το δέρμα: Αν σας έχει καρφώσει μία αγκίδα και δε μπορείτε να τη βγάλετε κολλήστε λίγο κρεμμύδι σε μία ταινία και κολλήστε την στο σημείο του δέρματος που θέλετε. Όταν την αφαιρέσετε η αγκίδα θα βγει πανεύκολα!

9. Ανακουφίζει από το κρυολόγημα: Βράστε μισό κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι και πιείτε το! Θα ανακουφιστείτε αμέσως!

10. Απομακρύνει τα έντομα: Τρίψτε λίγο κρεμμύδι στο δέρμα ή στα ρούχα σας και δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κανένα έντομο.


10 απίθανες δράσεις του κρεμμυδιού που θα σας λύσουν τα χέρια 10 απίθανες δράσεις του κρεμμυδιού που θα σας λύσουν τα χέρια Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.