ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ


Παλιά το λάδι ήταν η πρώτη ύλη για θερμαντική αλοιφή.

 Ελαιόλαδο, που έβαζαν στην άκρη σε ένα βαζάκι, με τις πιπεριές ψιλοκομμένες μέσα, να αφήσουν την κάψα τους. To γνωστό σε όλους μας έμπλαστρο είναι μεν η δημοφιλέστερη λύση στην Ελλάδα, αλλά αυτό που μισούμε όλοι, είναι η στιγμή της αφαίρεσης. Πονάει! 

Ύστερα, οι αλοιφές του εμπορίου, σκορπάνε τη μυρωδιά τους παντού, και μετά τη χρήση σου αφήνει την αίσθηση ότι μυρίζεις νοσοκομείο. 

Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε την δίκη μας αλοιφή με μόνο 2 υλικά και με αρκετά καλό αποτέλεσμα. 

Για την θερμαντική αλοιφή μας λοιπόν, θα χρειαστούμε:

 • 200 γραμμάρια βαζελίνη
 • 20 γραμμάρια τσίλι σε σκόνη. ...αυτά!

 Βάλτε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι, και ανακατέψτε τα ώστε να ομογενοποιηθούν. Μπορείτε να αφήσετε το βαζάκι με τη βαζελίνη πάνω σ''ένα καλοριφέρ, ή σε άλλη πηγή θερμότητας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα τη βράσετε κιόλας. 

Προσωπικά τη βάζω στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1'', αλλά αυτές οι συνταγές που προτείνουν μόνο το χρόνο χωρίς να υπολογίζουν τα watt στα οποία θα δουλεύει ο φούρνος, και με εκνευρίζουν, και με φοβίζουν. 

Συνεπώς, το αν θα τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμμάτων ή όχι, είναι καθαρά δική σας απόφαση, κι εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζετε το φούρνο σας.

 Αν η βαζελίνη σας είναι πολύ σκληρή, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο baby oil, ή και με ελαιόλαδο Κάτι που ίσως δεν ξέρετε:
 Οι καυτερές πιπεριές, χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, εκτός από τη φαρμακοβιομηχανία, και από την κοσμετολογία. Η καψαϊκίνη που περιέχουν, ανεβάζει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει πως καταπολεμούν το τοπικό πάχος και ιδιαίτερα αποτελεσματικά, και την κυτταρίτιδα!

 Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κυτταριτιδας -πλην του νυστεριού- είναι το επίμονο μασάζ επειδή ακριβώς προκαλεί υπεραιμία, πράγμα που καταφέρνει και η καψαϊκίνη.


ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.