Οι 2 βιταμίνες που ανανεώνουν τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων


Ένα από τα μέρη του σώματος τα οποία πλήττονται … «βαριά» από το πέρασμα του χρόνου είναι ο εγκέφαλος.‘Όλοι γνωρίζουμε ότι η σκιά του χρόνου στην νοητική λειτουργία είναι γκρίζα και σκουραίνει όσο γερνάμε. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει πως στους ηλικιωμένου τα υψηλά επίπεδα ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι πολύ αποτελεσματικές στην πρόληψη της νοητικής εξασθένησης.

Οι ερευνητές, από τα πανεπιστήμια Cape Town, Oslo, Oxford και UAE, μελέτησαν περισσότερους από 250 ανθρώπους με ελαφριά νοητική εξασθένηση στην Οξφόρδη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer's Disease και όπως επισημαίνεται τα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό μπορούν να ενισχύσουν την επίδραση συμπληρωμάτων βιταμίνης Β, οδηγώντας στην επιβράδυνση της νοητικής εξασθένησης σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Dr Celeste de Jager, του University of Oxford, δήλωσε ότι προηγουμένως ανακάλυψε ότι οι βιταμίνες Β μπορούν να επιβραδύνουν ή να εμποδίσουν την ατροφία του εγκεφάλου και την εξασθένηση της μνήμης σε ανθρώπους με ελαφριά νοητική εξασθένηση.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα ωμέγα-3 λιπαρά και οι βιταμίνες Β θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν για την πρόληψη της νοητικής εξασθένησης.

Στην έναρξη της έρευνας κάθε συμμετέχων υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να μετρηθεί η νοητική κατάσταση και σε εξέταση αίματος για να καθοριστούν τα επίπεδα 2 ωμέγα- 3 λιπαρών που βρίσκονται συνήθως στα ιχθυέλαια (DHA και EPA).

Ο Dr Abderrahim Oulhaj δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι για ανθρώπους με χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 τα συμπληρώματα βιταμίνης είχαν μικρή έως καθόλου επίδραση.

Ωστόσο, σε όσους είχαν υψηλά επίπεδα ωμέγα- 3 στην έναρξη, οι βιταμίνες Β ήταν πολύ αποτελεσματικές στην πρόληψη της νοητικής εξασθένησης σε σύγκριση με το placebo,

Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα συμπληρώνει τα προηγούμενα ευρήματα ότι οι βιταμίνες B επιβραδύνουν το ρυθμό της ατροφίας του εγκεφάλου στην ελαφριά νοητική εξασθένηση μόνο σε όσους έχουν καλά επίπεδα ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων.


Οι 2 βιταμίνες που ανανεώνουν τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων Οι 2 βιταμίνες που ανανεώνουν τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.