Σας πέφτουν τα μαλλιά; Δείτε πώς να το σταματήσετε


Ήρθε η εποχή που σας πέφτουν τα μαλλιά;
 Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας και να τους ξαναδώσετε την λάμψη τους. Επιλέξτε μια βούρτσα από φυσικές τρίχες.

 Οι συνθετικές σπάνε ευκολότερα τις ευαίσθητες τρίχες. 
Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά από το δέρμα του τριχωτού προς τις άκρες.
 Με τον τρόπο αυτό απλώνεται το θρεπτικό έλαιο που εκκρίνεται από το δέρμα χωρίς να γίνουν τα μαλλιά σας λιπαρά. 
Αποφύγετε το χτένισμα προς τα πάνω και προς τα πίσω.
 Για δύο μήνες μην πιάνετε τα μαλλιά σας κότσους, αλογοουρές και μην χρησιμοποιείται ρόλεϊ.
 Η συχνότητα του λουσίματος δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά καλύτερα να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο που λεπταίνει την τρίχα και την κάνει πιο λιπαρή.
 Δοκιμάστε κάποιο συμπλήρωμα κατά της τριχόπτωσης, ή κάποια αμπούλα ή κάποιο εξειδικευμένο δυναμωτικό σαμπουάν. Οι φόρμουλες τους είναι εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά που αναστέλλουν την τριχόπτωση και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία. 
Πρέπει να γνωρίζετε επίσης πως ισορροπημένη διατροφή σημαίνει πιο γερά μαλλιά. Οι εξαντλητικές δίαιτες και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών οδηγούν στην τριχόπτωση. 
Ο οργανισμός και τα μαλλιά σας χρειάζονται βιταμίνες και σίδηρο. Τα συχνά και πλήρη γεύματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. 

Τέλος, να ξέρετε πως το άγχος σκοτώνει (και) την τρίχα. Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει πως μια «αγχωμένη» τρίχα έχει πιο μικρή διάρκεια ζωής. Έτσι ενώ η υγιής τρίχα παραμένει στο κεφάλι περίπου πέντε χρόνια, σε περιόδους άγχους και κατάθλιψης αυτή μειώνεται στα δύο χρόνια. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περίπου 50-100 τρίχες κάθε μέρα. Tips φροντίδας μαλλιών Όταν είναι βρεγμένα, άρα και πολύ πιο ευαίσθητα, μην τα τρίβετε με την πετσέτα και μην τα χτενίζετε.
 Μην δένετε πολύ σφιχτά και πολύ συχνά τα μαλλιά σας. 
Μην λούζεστε με πολύ ζεστό νερό. Κάντε συχνό μασάζ στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, ώστε να αυξήσετε τη ροή του αίματος η οποία προωθεί την ανάπτυξη της τρίχας.
Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μαζί με το λούσιμο βάλτε και κάποιο θρεπτικό έλαιο στα μαλλιά σας.

ΠΗΓΗ
Σας πέφτουν τα μαλλιά; Δείτε πώς να το σταματήσετε Σας πέφτουν τα μαλλιά; Δείτε πώς να το σταματήσετε  Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.