Τραγανά τσιπς από παρμεζάνα & κολοκυθάκια


Στις μέρες μας μπορείς να βρεις ο,τι φρούτο και λαχανικό θέλεις ανεξάρτητα από τη εποχή. Λένε, όμως, ότι είναι καλύτερα να τα τρώμε στην ώρα τους. Και τώρα είναι η ώρα για τα κολοκυθάκια! Τραγανά τσιπς από κολοκυθάκια και παρμεζάνα… γιάμι.

Είναι ιδανική για παιδιά γιατί δεν τα τηγανίζεις, τα ψήνεις. Επίσης εκτός από τα κολοκυθάκια, που είναι λαχανικό και ως γνωστόν κάνουν καλό, το αυγό και η παρμεζάνα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:

2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου ½ κιλό)
2 ασπράδια αυγών
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
½ κούπα γαλέτα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Λαδόκολλα

Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και σκούπισε τα με χαρτί κουζίνας για να μην είναι πολύ νωπά. Σε ένα μπολ ξεχώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπα τα, λίγο με ελάχιστο νερό για να αραιώσουν. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε την παρμεζάνα με την γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι.


Βούτα μία-μία τις ροδέλες στο αυγό και μετά στο μείγμα τυρί-γαλέτα και άπλωνε τις, μία-μία, σε ένα ταψί που έχεις βάλει λαδόκολλα αλειμμένη με λίγο λάδι. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-230c για 25′-30′. Η ώρα ψησίματος, βέβαια, εξαρτάται από το πάχος που έχουν οι ροδέλες. Σε κάθε περίπτωση μόλις τα κολοκυθάκια πάρουν μία χρυσή απόχρωση, είναι έτοιμα. Βγάλε τα από τον φούρνο και άστα να κρυώσουν.


Μικρό μυστικό: κατά την διάρκεια ψησίματος θέλουν παρακολούθηση και γύρισμα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.


Τραγανά τσιπς από παρμεζάνα & κολοκυθάκια Τραγανά τσιπς από παρμεζάνα & κολοκυθάκια Reviewed by Unknown on Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.