Εγκεφαλική χημική ουσία συνδέεται με τον αυτισμό


Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μια συγκεκριμένη χημική ουσία στον εγκέφαλο, η οποία πιστεύουν ότι σχετίζεται με τον αυτισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Current Biology.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Χαρβαρντ διαπίστωσε ότι η αυτιστική συμπεριφορά σχετίζεται με μια αποδόμηση στον μηχανισμό σηματοδότησης που χρησιμοποιεί ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής, ο GABA.

«Πρόκειται για τη πρώτη φορά που ένας νευροδιαβιβαστής στον ανθρώπινο εγκέφαλο συνδέεται με την αυτιστική συμπεριφορά. Η θεωρία ότι ο μηχανισμός σηματοδότησης GABA παίζει ρόλο στον αυτισμό έχει ήδη αποδειχθεί ότι ισχύει σε ζωικά μοντέλα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε αποδείξεις ότι όντως προκαλεί αυτιστικές διαφορές στους ανθρώπους» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Καρολιν Ρομπερτσον.

Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν απεικονιστικές τεχνικές εγκεφάλου και ένα οπτικό τεστ για να προκαλέσουν διαφορετικές αντιδράσεις στους εγκεφάλους των ατόμων με αυτισμό καθώς και ομάδας υγιών εθελοντών.

«Ο αυτισμός συχνά περιγράφεται ως διαταραχή στην οποία όλη η αισθητηριακή τροφοδοσία γίνεται μονομιάς. Επίσης, τα άτομα με αυτισμός εκδηλώνουν κρίσεις και πιστεύουμε ότι αυτές αποδίδονται σε ανεξέλεγκτη διέγερση του εγκεφάλου. Έτσι λοιπόν ο ρόλος ενός ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής θεωρείται σημαντικός. Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι νέες θεραπείες θα πρέπει να στοχεύουν στον GABA» αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.


Εγκεφαλική χημική ουσία συνδέεται με τον αυτισμό Εγκεφαλική χημική ουσία συνδέεται με τον αυτισμό Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.