Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας


Η αυτοπεποίθηση, η πίστη στον εαυτό μας, στις δυνατότητές μας, στις ικανότητές μας, είναι πολύ σημαντική γιατί με αυτή μπορούμε να πετύχουμε σε πολλούς τομείς, όπως τα προσωπικά και τα επαγγελματικά μας ζητήματα.

 Για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση θα πρέπει να… 

Αναγνωρίζετε όσα πετύχατε: 
Μην περιμένετε τους άλλους να σας πουν μπράβο. Αν είχατε σχεδιάσει κάτι και το καταφέρατε, να το αναγνωρίζετε στους εαυτούς σας.

 Επιλέγετε τους γύρω σας: 
Είναι σημαντικό να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας ενθαρρύνουν και δεν σας επικρίνουν. Αυτό είναι μάλιστα ζωτικής σημασίας όταν η αυτοπεποίθησή σας δεν είναι πολύ μεγάλη, αφού κάθε σχόλιο και επίκριση -ακόμα και αν είναι καλοπροαίρετα- μπορούν να σας αναστατώσουν.

 Βάζετε την κατάλληλη μουσική: 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Psychology and Personality Science υπάρχουν συνθέσεις που έχουν έντονο το στοιχείο του μπάσου, όπως το «Billie Jean» του Michael Jackson ή το «Come Together» των Beatles, που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ισχυροί. 

Φαντάζεστε τον εαυτό σας θαρραλέο: 
Είναι μια διαδικασία κατά την οποία φαντάζεστε τον εαυτό σας έτσι όπως τον θέλετε, δηλαδή γεμάτο αυτοπεποίθηση. Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε και αναπτύξτε στο μυαλό σας τους τρόπους. Έτσι, θα το καταφέρετε και στην πράξη. 

Κοιμάστε γυμνοί: 
Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν έρχεστε σε επαφή με το ίδιο σας το σώμα βοηθά την αυτοπεποίθησή σας καθώς νιώθετε καλύτερα με την εμφάνισή σας. 

Λέτε πού και πού καμιά βρισιά:
Το να βρίζετε -εννοείται με μέτρο- σας δίνει την αίσθηση της δύναμης και του ελέγχου πάνω σε μια δύσκολη και άσχημη κατάσταση. Ουσιαστικός στόχος είναι να διεκδικείτε δυναμικά αυτό που θέλετε χωρίς να ντρέπεστε ή να φοβάστε.

 Και τρία tips για την τόνωση της αυτοπεποίθησής σας

 Να αποφασίζετε εσείς για τον εαυτό σας και να μην σας παρασύρουν οι άλλοι, ώστε να έχετε και όλη την ευθύνη των αποφάσεών σας.

 Να αλλάξετε την εμφάνισή σας αν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο ελάττωμα, έτσι θα ανέβει η αυτοπεποίθησή σας, αφού θα φαίνεστε αλλιώς και στους άλλους.

 Να νιώθετε χαρούμενοι, έτσι ώστε να πείθετε και τους υπόλοιπους για την ορθότητα αυτών που λέτε.

ΠΗΓΗ
Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας  Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.