Μπισκότα με κράνμπερι & φιστίκι


Υλικά:

¼ φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο MOREA
¼ φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι εκχύλισμα αμύγδαλου
2 αυγά
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
1 ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ανακατέψτε καλά την ζάχαρη και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να δέσουν μεταξύ τους. Προσθέστε επίσης την βανίλια και το αμύγδαλο και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε και τα αυγά και χτυπήστε το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το μείγμα αυτό μαζί με το άλλο ανακατεύοντας σταδιακά. Ανακατέψτε και κράνμπερι και τα φιστίκια με το χέρι.

Χωρίστε την ζύμη σε δυο ίσα μέρη. Σχηματίστε δυο κορμούς (30*5) σε ένα ταψί με χαρτί μαγειρικής. Επειδή η ζύμη μπορεί να είναι κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας για ευκολία. Ψήστε στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι κορμοί. Αφαιρέστε τους από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 135 βαθμούς.

Κόψτε τους κορμούς σε διαγώνιες φέτες των 2 εκατοστών. Απλώστε τα κομμάτια πάλι στο ταψί και ψήστε τα για 5-10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.


Μπισκότα με κράνμπερι & φιστίκι Μπισκότα με κράνμπερι & φιστίκι Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιανουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.