Τρόποι να «απαλλαγείτε» από τα λιπαρά μαλλιά


Λιπαρά μαλλιά σάς ταλαιπωρούν, σας κάνουν να θέλετε να λούζεστε κάθε φορά που θα σας δει κόσμος, σας κάνουν να ντρέπεστε, να ψάχνετε τελευταία στιγμή πώς θα τα καλύψετε, να φοράτε σκουφάκια ή καπέλα. Γενικά, τα λιπαρά μαλλιά σάς κουράζουν.

 Ας δούμε πώς μπορείτε να περιορίσετε την λιπαρότητα στα μαλλιά σας. Καταρχήν, σταματήστε να λούζεστε κάθε μέρα.

 Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά να ξέρετε πως όσο προσπαθείτε να αφαιρέσετε την λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής σας λούζοντας τα μαλλιά κάθε μέρα, τόσο ο οργανισμός σας προσπαθεί να την αναπληρώσει. 

Έτσι, όσο πιο συχνά λούζεστε, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα λαδώνουν τα μαλλιά σας. Για αυτό ξεκινήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα και προσπαθήστε να φτάσετε να λούζεστε κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Να λούζεστε μία φορά το δεκαήμερο με ξηρό σαμπουάν. Αφενός γιατί απορροφά την λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο αέρινα και ογκώδη την πρώτη ημέρα, αφετέρου γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε τον χρόνο μεταξύ λουσιμάτων, που όπως εξηγήσαμε είναι απαραίτητο.

 Αποφύγετε το λάθος που κάνουμε όλοι μας με τις μαλακτικές κρέμες. Απλώστε το κοντίσιονερ αυστηρά και μόνο στις άκρες. Όταν το απλώνετε κατά μήκος των μαλλιών σου βοηθάτε τις ρίζες να γίνουν ακόμα πιο λιπαρές.

 Επίσης, δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας συχνά, γιατί αυξάνεται έτσι η λιπαρότητα. Δεν λέμε να μην τα βουρτσίζετε καθόλου (γιατί και τότε τα φυσικά έλαια των μαλλιών δεν διανέμονται σωστά, παραμένουν στις ρίζες και πάλι αυξάνεται η λιπαρότητα). Πρέπει να τα βουρτσίζετε μία φορά την ημέρα. Αν έχετε την κακή συνήθεια να «πειράζετε» τα μαλλιά σας (να τα πιάνετε, να τα τραβάτε, να τα φέρνετε στο πρόσωπο, να τα πλέκετε στο δάχτυλο σας) σταματήστε το.

 Όλες αυτές οι κινήσεις λαδώνουν τα μαλλιά γιατί το πρόσωπο και τα δάχτυλα σας παράγουν έλαια τα οποία μεταφέρονται στα μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας σας φαίνονται λιπαρά και πρέπει να βγείτε και δεν θέλετε να λουστείτε, χρησιμοποιήστε ταλκ. Ρίξτε λίγο ταλκ στις ρίζες και κάντε ένα γρήγορο ανακάτεμα με τα δάχτυλα σας. Θα αλλάξουν όψη αμέσως.

ΠΗΓΗ
Τρόποι να «απαλλαγείτε» από τα λιπαρά μαλλιά Τρόποι να «απαλλαγείτε» από τα λιπαρά μαλλιά  Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.