10 τοξίνες που βλάπτουν τα παιδιά


Οι τοξίνες βρίσκονται σχεδόν παντού στον πλανήτη μας και πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα βλαβερές για τα παιδιά: η μόλυνση, τα παρασιτοκτόνα, τα καθαριστικά προϊόντα, ορισμένες τροφές, τα φάρμακα, ακόμα και μερικά εμβόλια εκθέτουν τα παιδιά σε τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες, μακροπρόθεσμα, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία με διάφορους τρόπους.

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από τοξικές ουσίες

Σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον να εμποδίσουμε τις τοξίνες από το να εισέλθουν στο σώμα μας και να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Η μόλυνση, η κακή διατροφή και ορισμένες κακές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση τοξινών, οι οποίες ίσως επηρεάσουν διαφορετικά όργανα του σώματος. Τα παιδιά εκτίθενται σε όλες αυτές τις τοξικές ουσίες του περιβάλλοντος, ενώ μερικές προέρχονται από ορισμένες τροφές που τους επιτρέπουμε να καταναλώνουν. Ωστόσο, έχοντας επίγνωση τις πηγές των τοξινών και της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν, μπορούμε να υιοθετήσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για τη μείωση της επίδρασης που μπορούν να έχουν στα παιδιά μας.


Τα προβλήματα που συνδέονται με την έκθεση σε τοξίνες αυξάνονται κάθε χρόνο. Αν και η ιατρική συνεχίζει να προοδεύει και να βρίσκει αντίδοτα για τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται, υπάρχουν όλο και περισσότερες περιπτώσειςπαιδιών και ενηλίκων που αρρωσταίνουν ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε αυτές.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ακόμα το αγνοούν, οι τοξικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν στα παιδιά από απλές αλλεργίες μέχρι διάφορους τύπους καρκίνου.Διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα ή περισσότερα μαθησιακά προβλήματα, όπως και προβλήματα στην ανάπτυξη ή στη συμπεριφορά. Έχουν επίσης βρεθεί περιπτώσεις αυτισμού, μειωμένης άμυνας του οργανισμού ή χρόνιων νοσημάτων.
Γνωρίζετε τις κύριες τοξίνες που βλάπτουν τα παιδιά;
Σφραγίσματα από αμάλγαμα υδραργύρου

Ο υδράργυρος σε αυτά τα σφραγίσματα μπορεί να εισχωρεί αργά και καθημερινά στο σώμα του παιδιού και να προκαλέσει μελλοντικά νευρολογική βλάβη.
Ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα

Αν και δεν διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με αυτό, μερικές φορές συνταγογραφούνται στα παιδιά φάρμακα που είναι ιδιαίτερα τοξικά και επικίνδυνα. Μεταξύ αυτών είναι τα φάρμακα για το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD), που ανήκουν σε ένα είδος φαρμάκων που ονομάζονται αμφεταμίνες. Πρόκειται για ουσίες πολύ παρόμοιες με το γνωστό παράνομο ναρκωτικό που ονομάζεται μεθαμφεταμίνη. Σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις παιδιών συνταγογραφούνται αντικαταθλιπτικά, που είναι πολύ επικίνδυνα.

MSG, όξινο γλουταμινικό νάτριο

Η τοξίνη αυτή βρίσκεται παντού, ειδικά σε τρόφιμα και σε είδη προσωπικής υγιεινής.
Μερικά εμβόλια

Μερικά εμβόλια δεν είναι τόσο ασφαλή όσο μας έχουν κάνει να πιστεύουμε εδώ και δεκαετίες. Αξίζει να διερευνηθούν τα συστατικά που μπορεί να περιέχονται στα συγκεκριμένα εμβόλια και να βρεθούν οι παρενέργειες που μπορούν να έχουν στην υγεία.
Επεξεργασμένες και πρόχειρες τροφές

Είναι οι αγαπημένες τροφές των παιδιών. Αγοράζουμε πάντα αυτό το είδος«τροφών» για να τα ευχαριστήσουμε. Αν και οι συγκεκριμένες τροφές έχουν γεύσεις και μυρωδιές που ανοίγουν την όρεξη, η αλήθεια είναι ότι έχει αποδειχτεί πως είναι γεμάτες χημικά προϊόντα, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Οι τροφές αυτές προκαλούν επίσης παχυσαρκία και άλλες ασθένειες οι οποίες, μακροπρόθεσμα, μπορούν να μειώσουν την ποιότητα ζωής.

Προϊόντα πλυντηρίου

Είναι πολύ χρήσιμα για το πλύσιμο των ρούχων, όμως περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες τοξικών συστατικών που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.
Σαμπουάν και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Ίσως να μην έχετε ποτέ αναρωτηθεί για τα παράξενα συστατικά που διαβάζετε στις ετικέτες των σαμπουάν και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Είναι πιθανό ότι, αν έχετε περιέργεια και κάνετε μια έρευνα, θα ανακαλύψετε πόσο τοξικά μπορεί να είναι αυτά για το σώμα σας. Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο και να επιλέγετε φυσικά προϊόντα.
Προϊόντα καθαρισμού του σπιτιού

Τα καθαριστικά τζαμιών, τα καθαριστικά φούρνου, τα απορρυπαντικά ή τα σαπούνια περιέχουν χημικές ενώσεις οι οποίες, αν και μπορεί να μοιάζουν άκακες, είναι πραγματικά επικίνδυνες. Η εισπνοή ή η κατάποση των προϊόντων αυτών μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας ή να αποβεί μοιραία. Προσέχετε πολύ να μην τα αφήνετε εκτεθειμένα εκεί όπου παίζουν παιδιά.
Μόλυνση του περιβάλλοντος

Είναι πρακτικά αδύνατον να μην εκτιθέμεθα σε υψηλά επίπεδα περιβαλλοντικής μόλυνσης στο σημερινό κόσμο. Τα καυσαέρια από τα οχήματα, τα εργοστάσια, τα τσιγάρα και άλλες τοξικές ουσίες στο περιβάλλον μπορούν να βλάψουν τα παιδιά σας καθημερινά και, φυσικά κι εσάς.

Ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά

Στα παιδιά αρέσει πραγματικά η γεύση τους και στρέφονται σε αυτά για να σβήσουν τη δίψα τους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα ποτά αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες φωσφορικού οξέος, που φθείρει τα δόντια και τα οστά των παιδιών.



10 τοξίνες που βλάπτουν τα παιδιά 10 τοξίνες που βλάπτουν τα παιδιά Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.