Σουπερ προστασία: Με αυτά τα τρόφιμα το ανοσοποιητικό σας αποκτά «μνήμη»!


Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ένα σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού και αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς. Η σωστή λειτουργία του εκτιμάται ως θεμελιώδης για να μην αρρωσταίνουμε όχι μόνο από τους επικίνδυνου ιούς της γρίπης αλλά και από άλλα πολύ σοβαρά νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Το βασικό λοιπόν είναι, να μπορούμε κάθε φορά να ενισχύουμε τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού μας. Και αυτό μπορεί να συμβεί καταναλώνοντας κάποια ιδιαίτερα τρόφιμα τα οποία περιέχουν μια φυσική ουσία η οποία μπορεί να καταπολεμά τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις.

Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν μάλιστα ότι η επίδρασή της είναι τόσο ισχυρή, ώστε ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε ηλικία 90 ετών μπορεί να αποκτήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός 20άρη!Οι ερευνητές πιστεύουν πως η ουσία σπερμιδίνη αποκαθιστά την εγγενή ικανότητα του ανοσοποιητικού να «θυμάται» τα μικρόβια που εισβάλλουν στον οργανισμό, ώστε να τους επιτεθεί δυναμικά την επόμενη φορά που θα εκτεθεί εκ νέου σε αυτά.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οταν χορήγησαν την ουσία σε ομάδα γερασμένων ποντικιών και στη συνέχεια τους έκαναν το αντιγριπικό εμβόλιο, τα ζώα απέκτησαν πρωτοφανή προστασία έναντι των ιών της γρίπης στους οποίους αργότερα εκτέθηκαν.
Οι ερευνητές εκτιμούν πως αν το εύρημά τους επιβεβαιωθεί σε μελέτες με ανθρώπους, θα έχει βρεθεί ένας τρόπος για να αυξηθεί η αποτελεσματική των εμβολίων στους ηλικιωμένους, στους οποίους είναι μειωμένη επειδή το ανοσοποιητικό εξασθενεί όταν γεράσουμε.

Η σπερμιδίνη υπάρχει εκ φύσεως σε τρόφιμα όπως:
• Τα τυριά υψηλής ωρίμανσης
• Τα μανιτάρια
• Τα προϊόντα σόγιας
• Τα όσπρια
• Το καλαμπόκι
• Τα δημητριακά ολικής αλέσεως
• Το φύτρο του σιταριού

Για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικοί μην αμελείτε φυσικά την προσωπική σας υγιεινή αλλά και την αποφυγή μιας ζωής γεμάτης άγχος και συγκρούσεις.


Σουπερ προστασία: Με αυτά τα τρόφιμα το ανοσοποιητικό σας αποκτά «μνήμη»! Σουπερ προστασία: Με αυτά τα τρόφιμα το ανοσοποιητικό σας αποκτά «μνήμη»! Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.