Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να βάψετε με την βαφή αυγών!


Συνήθως μετά το βάψιμο των αυγών μας μένει
αρκετή βαφή, την οποία δεν ξέρουμε πως να αξιοποιήσουμε. Εδώ θα δούμε τέσσερις τρόπους για να δώσετε χρώμα και σε άλλα υλικά και αντικείμενα του σπιτιού!

Η διαδικασία βαφής είναι η ίδια με αυτή των αυγών με τη διαφορά ότι ανάλογα με το υλικό θα πρέπει να τα αφήσετε στο νερό με τη βαφή για περισσότερο ή λιγότερο χρόνο.

1. Βάψτε με την βαφή αυγών χάρτινες δαντέλες και χρησιμοποιήστε τις όπως εσείς θέλετε. Οι χάρτινες δαντέλες παρέμειναν στη βαφή για λίγα λεπτά.


2. Βάψτε τις χαρτοπετσέτες. Δένουμε το νήμα μας σε μερικά σημεία και το αφήνουμε να μουλιάσει σε μια κατσαρόλα με νερό και ξίδι για περίπου 20 λεπτά. Ανάβουμε την εστία της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βαφη αυγων. Εάν μετά από 20 λεπτά το νήμα δεν έχει απορροφήσει όλο το χρώμα από το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό με ξύδι.

Για να πετύχει η βαφή επιλέγουμε μόνο 100% μάλλινο νήμα.


Μια ακόμα πολύ ωραία ιδέα είναι να βάψουμε χαρτοπετσέτες παρέα με τα παιδιά και να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να φτιάξουμε άλλες χειροτεχνίες. Η διαδικασία είναι απλή: Τοποθετούμε τις χαρτοπετσέτες σε μια επιφάνεια, ρίχνουμε από πάνω βαφή αυγών και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.



Βάψτε απλές λευκές δαντέλες σε ότι χρώμα επιθυμείτε.


Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να βάψετε με την βαφή αυγών! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να βάψετε με την βαφή αυγών! Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.