ΝΑ ΤΡΩΤΕ αυγά το πρωί! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ τι αλλάζουν σε όλη σας την μέρα!


Αλήθεια, γνωρίζατε ότι η αντικατάσταση των δημητριακών με ένα αυγό το πρωί δημιουργεί αίσθημα κορεσμού με συνέπεια την επιμήκυνση του χρόνου κατανάλωσης του επόμενου γεύματος, αλλά και την μικρότερη κατανάλωση τροφής στο μεσημεριανό γεύμα;! Όλο αυτό προκύπτει από μια έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του European Congress on Obesity που πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Συγκεκριμένα, από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν αυγά έχουν χαμηλότερα επίπεδα γρελίνης και υψηλότερα επίπεδα PYY3-36 κατά τη διάρκεια των ωρών μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Αυτό υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη αντικατάσταση οδηγεί σε λιγότερη πείνα και μεγαλύτερη ικανοποίηση μεταξύ των γευμάτων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πρωτεΐνη του αυγού μπορεί να είναι καλύτερη στην αύξηση του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με τις πρωτεΐνες του σιταριού. Εάν από μελλοντικές έρευνες διαπιστωθεί το όφελος από την αλλαγή του είδους της διατροφής αντί την μείωση της ποσότητας της προσλαμβανόμενης τροφής, ενδεχομένως να βοηθηθούν όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

Ο ερευνητής Nikhil Dhurandhar, του Pennington Biomedical Research Center στο Baton Rouge, δήλωσε ότι τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι η υψηλότερη σε πρωτεΐνη διατροφή αυξάνει τον κορεσμό, με αποτέλεσμα την πιστότερη υπακοή σε μια δίαιτα απώλειας βάρους.


ΝΑ ΤΡΩΤΕ αυγά το πρωί! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ τι αλλάζουν σε όλη σας την μέρα! ΝΑ ΤΡΩΤΕ αυγά το πρωί! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ τι αλλάζουν σε όλη σας την μέρα! Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.