H παραμυθένια πόλη της Ευρώπης!!!!


Σε αυτό το ταξίδι δεν θα είμαστε μόνοι. Το μυστικό για την παραμυθένια ομορφιά της λιλιπούτειας βελγικής πόλης έχει μαθευτεί από καιρό. Αυτό το μικρό σύμπαν όμως στην δυτική Φλάνδρα έχει χώρο για όλους: στα κανάλια και τις λίμνες με τους κατάλευκους κύκνους, στα μεσαιωνικά καλντερίμια, στα πύργους που μοιάζουν να κατοικούνται ακόμα από πριγκίπισσες και ιππότες, στα χρωματιστά σπιτάκια, στους πανύψηλους καθεδρικούς με τα μπαρόκ αγάλματα και στα κουκλίστικα μπιστρό που σερβίρουν την καλύτερη βάφλα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.





Πολλοί θεωρούν την Μπριζ ως το alter ego του Άμστερνταμ και της Βενετίας λόγω των δεκάδων καναλιών της. Η αλήθεια είναι όμως ότι η πόλη δεν μοιάζει με καμία άλλη. Μέσα στα τείχη της μικρής πολιτείας οι θρύλοι είναι καλά κρυμμένοι, η σοκολάτα γλυκαίνει τον ουρανίσκο και η βέλγικη μπύρα ρέει άφθονη. Αφετηρία κάθε διαδρομής το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε στον 13ο αιώνα. Πυξίδα μας το Belfort, το πανύψηλο καμπαναριό-σύμβολο της πόλης που φτάνει στα 83 μέτρα ύψος με τα 366 σκαλιά, την πανοραμική θέα στην πόλη και τις 47 καμπάνες που χτυπούν τα τελευταία 300 χρόνια.




Βρισκόμαστε στην Burg, την κεντρική πλατεία. Δίπλα μας η αγορά της πόλης, η Martk, με τα μαγαζάκια σοκολάτας και τους υπαίθριους πάγκους με τις θεϊκές βάφλες. Το τελετουργικό απαιτεί βαρκάδα από την αποβάθρα Georges Stael στο κεντρικό κανάλι της πόλης με τα χαριτωμένα γεφύρια και τα περίτεχνα κτίρια που καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά. Οι ντόπιοι θα σας δείξουν το δρόμο για τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου όπως ο πύργος του ναού της Παναγίας (που φιλοξενεί την "Παρθένο και το Θείο Βρέφος", το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Αγγέλου που βρίσκεται εκτός Ιταλίας), τα μουσεία αλλά και τη λιγότερο τουριστική ανατολική πλευρά της πόλης με τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τους λόφους, τις γέφυρες και τα πηγάδια.





Κανείς όμως δεν θα μπορέσει να σας προετοιμάσει για το θέαμα που θα αντικρίσετε φτάνοντας στη λίμνη Minnewater, στην άκρη της πόλης: καρτποσταλικό τοπίο με δέντρα που κρέμονται πάνω από τα νερά της, γέφυρες στρωμένες με ένα παχύ στρώμα από κόκκινα και καφετιά φύλλα, γραφικά μονοπάτια, ομίχλη και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος συνθέτουν το πιο ρομαντικό σκηνικό.




H παραμυθένια πόλη της Ευρώπης!!!! H παραμυθένια πόλη της Ευρώπης!!!! Reviewed by Unknown on Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.