Η ζωή ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των στόχων τουςΚάποτε είχα έναν γνωστό, ο οποίος στα 45 του ενδιαφέρθηκε να ξεκινήσει από την αρχή την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ώστε να μπορέσει να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Μου έλεγε πως άκουγε πολλά αρνητικά σχόλια από ανθρώπους του κύκλου του, οι οποίοι τον αποθάρρυναν και του έλεγαν πως το πτυχίο δεν πρόκειται να του ανοίξει δρόμους.

Εκείνος όμως δεν τους άκουσε, συνέχισε να προσπαθεί, γιατί πίστεψε στο όνειρό του και δεν άφηνε κακές φωνές να του λένε πως δε θα πετύχει σε αυτό που θέλει.
Οι άνθρωποι πολλές φορές μειώνουν την προσπάθειά μας ή θέλουν να μας αποθαρρύνουν από τον αγώνα για την κατάκτηση των ονείρων μας. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι πόρτες ανοίγουν για εκείνον που προσπαθεί ή μπορεί να θέλουν εξαιτίας της ζήλιας, να μη δουν άλλα άτομα να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να αγωνίζονται για τα όνειρά τους.

Ας μη δίνουμε σημασία στους επικριτές, στους τοξικούς ανθρώπους και σ’ εκείνους που μας φθονούν, να χαίρονται όταν βλέπουν πως καταφέρνουν να μας δηλητηριάζουν. Οι επιλογές μας αφορούν εμάς, ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να κάνει τις δικές του και να κατακτήσει τη δική του ευτυχία.

Πολλοί άνθρωποι φθονούν εκείνον που αγωνίζεται για την αλήθεια και το όνειρό του, επειδή εκείνοι στοιβάχτηκαν σε ‘’πρέπει’’ και επιλογές άλλων και άφησαν τα δικά τους όνειρα στην άκρη. Με αποτέλεσμα να ζήσουν μία ζωή που ήταν τελικά εντελώς ξένη και δυστυχισμένη για εκείνους.

Όταν οι άνθρωποι σε αποθαρρύνουν και σου λένε πως δε μπορείς να τα καταφέρεις, εσύ χαμογέλασε και πες μέσα σου πως σύντομα θα τους αποδείξεις το αντίθετο. Οι άνθρωποι συνήθως κρίνουν αυτό που δε μπορούν ή δεν κατάφεραν εκείνοι να πετύχουν, οπότε μην τους αφήνεις να σε δηλητηριάζουν και να πληγώνουν το μέσα σου.

Πίστεψε στους στόχους σου και αγωνίσου γι’ αυτούς. Όταν οι άνθρωποι σε αποθαρρύνουν, ένα μέρος τους θα ήθελε να είναι στη θέση σου και να έχει το θάρρος σου. Η ζωή ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των στόχων τους.

Συγγραφέας Μαρία Σκαμπαρδώνη

enallaktikidrasi.com

 

Let's block ads! (Why?)

The Secret Real Truth
Η ζωή ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των στόχων τους Η ζωή ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά των στόχων τους Reviewed by Kopo Tropo on Δευτέρα, Μαΐου 14, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.