Κουνούπια – 10+1 φυσικοί τρόποι να διώξτε την ενοχλητική φαγούρα από τα τσιμπήματα!

Αυτή η ενοχλητική φαγούρα που ακολουθεί τα τσιμπήματα από τα κουνούπια, είναι ίσως ότι πιο εκνευριστικό τις καλοκαιρινές βραδιές.

Εκτός των ειδικών χημικών ή φυτικών σκευασμάτων που υπάρχουν στο εμπόριο για την αντιμετώπιση της φαγούρας από τα τσιμπήματα κουνουπιών, υπάρχουν και κάποιοι εντελώς φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν πολύ άμεσα! Τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε συνήθως όλοι στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο εύκολα μπορείτε να βρείτε, ακόμα κι αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού!

1) Πάγος

Ο πάγος μπορεί να σας ανακουφίσει από την κνησμό και το πρήξιμο. Ο πάγος μουδιάζει πραγματικά τα νεύρα της περιοχής και επιφέρει άμεση ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί το τσίμπημα του κουνουπιού, όπως είναι η φαγούρα και η κοκκινίλα.

images (7)

2) Φλούδα από μπανάνα 

Τρίψτε το εξάνθημα από το τσίμπημα του κουνουπιού με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και ανακουφιστείτε κατευθείαν από τη φαγούρα και τον ερεθισμό.

bananofloudes

3) Μέλι

Δεδομένου ότι αυτό το φυσικό γλυκαντικό έχει πολλά οφέλη για την υγεία, δεν είναι έκπληξη ότι το μέλι μπορεί να απαλύνει την φαγούρα από το τσίμπημα του κουνουπιού. Βάλτε λίγο μέλι, με καθαρά χέρια, πάνω στο σημείο όπου νοιώθετε τον ερεθισμό από το τσίμπημα και αφήστε το να κάνει τη «δράση» του. Περιέχεται επίσης και σε μια σειρά από φυσικές λοσιόν και βάλσαμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Buy-Organic-Honey-in-Chennai4) Σόδα μαγειρικής

Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι μια ήπια αλκαλική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ισορροπίας του pH του δέρματος. Αυτή η επίδραση μπορεί να καταστείλει την φλεγμονή που εμφανίζεται στην επιφάνεια του δέρματος και να χαλαρώσει τον πόνο. Φτιάξτε μια πάστα, αναμιγνύοντας μια κουταλιά του γλυκού σόδα με λίγο νερό και εφαρμόστε την απευθείας στο δέρμα.

images (5)

5) Ζεστό κουτάλι

Πάρτε ένα μεταλλικό κουτάλι και τοποθετήστε το κάτω από καυτό νερό βρύσης για ένα λεπτό ή βάλτε το μέσα σε βραστό νερό για 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια πιέστε το πάνω στο μολυσμένο σημείο για μερικά λεπτά. Η φαγούρα θα πρέπει να φύγει αμέσως.

6) Λεμόνι ή λάιμ

Και τα δύο εσπεριδοειδή καταπολεμούν τη φαγούρα και έχουν αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση. Ο χυμός ή η φλούδα τους μπορούν να «σκοτώσουν όλα τα είδη των βακτηρίων. Ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λάιμ απευθείας πάνω στο τσίμπημα ή με βαμβάκι, είτε τοποθετήστε στο σημείο του οιδήματος μία φλούδα και θα αρχίσετε να νοιώθετε άμεση ανακούφιση μιας και το οίδημα θα αρχίζει ήδη να υποχωρεί.

9930367) Βασιλικός

Το αρωματικό φύλλο του βασιλικού περιέχει φυσική καμφορά και θυμόλη, δύο ενώσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τον κνησμό. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε τσιμπήματα, τρίβοντας απαλά λίγα φύλλα επάνω στο ερεθισμένο σημείο ή μπορείτε να αγοράσετε αιθέριο έλαιο από βασιλικό και να το απλώσετε πάνω στο δέρμα.

0_VASILIKOS8) Φακελάκι του τσαγιού

Ακριβώς όπως μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια έτσι ακριβώς ένα φακελάκι του τσαγιού μπορεί να μειώσει το πρήξιμο που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Βάλτε το φακελάκι τσαγιού σε βραστό νερό, αφήστε το λίγο να κρυώσει έως ότου είναι πλέον χλιαρό, και τοποθετήστε το επάνω στο τσίμπημα.

τσαι

9) Μέντα

Η φυσική μέντα προκαλεί μια αίσθηση ψύξης και ανακουφίζει από τον κνησμό. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε διάφορα χημικά για τα τσιμπήματα, δοκιμάστε μια σταγόνα αιθέριου ελαίου μέντας ή μια πάστα από θρυμματισμένα φύλλα. Πάρτε αρκετά φρέσκα φύλλα μέντας και λιώστε τα σε ένα γουδί, για να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα, από αυτή την πάστα προσπαθήστε να βγάλετε τον χυμό και απλώστε τον πάνω στο ερεθισμένο δέρμα όπου νοιώθετε την έντονη φαγούρα από το τσίμπημα. Αλλιώς τρίψτε απευθείας λίγα φύλλα στο ερεθισμένο σημείο.

μεντα

10) Αιθέρια Έλαια Τεϊόδενδρου 

Τα αιθέρια έλαια από δέντρο τσαγιού, γνωστά και ως «tea tree»: Ενεργούν ως αντιφλεγμονώδη, καταπολεμούν τη φαγούρα, το οίδημα και τον πόνο και φαίνεται να έχουν αντιβακτηριακή ιδιότητα που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της λοίμωξης της περιοχής του τσιμπήματος. Τα βρίσκετε εύκολα σε φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών ειδών…και φροντίστε να το έχετε πάντα μαζί σας μόλις αρχίζει και σουρουπώνει!

tea tree oil

+1: Υπάρχει βέβαια και το «παραδοσιακό» σε όλους μας…ξύδι, το οποίο μπορεί να σταματήσει τον κνησμό λόγω της οξύτητας του. Βάλτε λίγες σταγόνες από ξύδι σε βαμβάκι και σκουπίστε την περιοχή γύρω από το τσίμπημα. Αν έχετε πολλά τσιμπήματα σε όλο σας το σώμα, αραιώστε δύο ή τρία φλιτζάνια του καφέ ξύδι σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και…βουτήξτε!

1440

Let's block ads! (Why?)


ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
Κουνούπια – 10+1 φυσικοί τρόποι να διώξτε την ενοχλητική φαγούρα από τα τσιμπήματα! Κουνούπια – 10+1 φυσικοί τρόποι να διώξτε την ενοχλητική φαγούρα από τα τσιμπήματα! Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.