Απλή αλλαγή λέξεων, αλλά με τεράστια αλλαγή νοήματος!



Dimitris Nomikos

Ποτέ δεν με αντιπροσώπευε και πάντα αμφισβητούσα αυτόν τον περιβόητο “χρυσό κανόνα” που λέει ότι “κάνε στους άλλους αυτό που θα ήθελες και αυτοί να σου κάνουν” ή “μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις και εκείνοι να κάνουν σε εσένα”.
Δεν τον κατάλαβα ποτέ μου! Η ανθρωπότητα πάσχει από συγκινησιακά και ψυχικά προβλήματα. Έχουμε εθιστεί στο να εισπράττουμε πόνο, έχουμε μάθει τη στέρηση και τον περιορισμό της ελευθερίας μας από τα παιδικά μας χρόνια και είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τις συγκινησιακές μας προσκολλήσεις. Αυτός ο κανόνας λοιπόν, αιτιολογεί και απενοχοποιεί τη διαιώνιση του προβλήματος!
Αν επιθυμούμε να συμβάλλουμε για το όφελος των άλλων, θα έπρεπε ο κανόνας να λέει: “κάνε στους άλλους αυτό που θέλουν να εισπράξουν εκείνοι από εσένα” ή “μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλουν να τους κάνεις”. Επειδή αυτό που θέλω εγώ, δεν σημαίνει ότι το θέλουν και οι άλλοι!
Απλή αλλαγή λέξεων, αλλά με τεράστια αλλαγή νοήματος.

Let's block ads! (Why?)

The Secret Real Truth
Απλή αλλαγή λέξεων, αλλά με τεράστια αλλαγή νοήματος! Απλή αλλαγή λέξεων, αλλά με τεράστια αλλαγή νοήματος! Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.