Τα 4 ποτά που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας.

Ο κολικός του νεφρού είναι ένας βίαιος πόνος, που μπορεί να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη, το κάτω μέρος της κοιλιάς, την ουροδόχο κύστη, τη βουβωνική χώρα, το όσχεο (σε άνδρες) ή χειλέων (στις γυναίκες) και να καταλήξει στον μηρό.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τη νεφρολιθίαση – κοινώς τις πέτρες στα νεφρά – και να κρατήσετε τα πολυτιμότερα «φίλτρα» του οργανισμού σας σε άριστη κατάσταση πρέπει να καταναλώνετε αρκετά υγρά.

Είναι γνωστό πως πρέπει να πίνουμε πολύ νερό ώστε τα νεφρά να μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξίνες και άλλα περιττά υπολείμματα μέσω των ούρων.

Δείτε όμως τι άλλο πρέπει να πίνετε για να κρατήσετε τα νεφρά σας υγιή.

1. Κρασί
Λίγο κρασί είναι ευεργετικό για τα νεφρά και προστατεύει την καρδιά σε ασθενείς που ήδη πάσχουν από νεφροπάθεια, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Οι αναλύσεις τους έδειξαν ότι μισό έως ένα ποτήρι κρασί συσχετίζεται με 37% μικρότερο κίνδυνο χρόνιας νεφροπάθειας, σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου κρασί.

Από τους συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα στα νεφρά, όσοι έπιναν λίγο κρασί καθημερινά είχαν κατά 29% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα στην καρδιά.

2. Χυμός κράνμπερι
Το κράνμπερι προστατεύει τόσο τα νεφρά όσο και το ουροποιητικό σύστημα, καθώς περιέχει ένα πολύτιμο συστατικό που εμποδίζει το βακτήριο Εσερίχια κόλι να προσκολλάται στα τοιχώματα του ουροποιητικού.

Το βακτήριο αυτό ευθύνεται για το 80-90% όλων των περιστατικών ουρολοίμωξης.

Η ουρολοίμωξη εμφανίζεται όταν τα βακτήρια εισβάλλουν στο ουροποιητικό και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα το οίδημα και το πόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λοίμωξη περιορίζεται στην ουροδόχο κύστη, εάν όμως δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρότερης μορφής λοίμωξη (πυελονεφρίτιδα).

3. Χυμός από εσπεριδοειδή
Προτιμήστε τη λεμονάδα και το χυμό από λάιμ, καθώς περιέχουν περισσότερα υποπροϊόντα των νιτρικών οξέων. Οι ουσίες αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της νεφρολιθίασης.

Ο χυμός θα πρέπει να είναι βέβαια φυσικός και να μην περιέχει πρόσθετη ζάχαρη – η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση άμμου ή πέτρας στα νεφρά.

Τα νιτρικά οξέα αποτρέπουν τη συνένωση του ασβεστίου με άλλα μεταλλικά στοιχεία, μια διαδικασία που οδηγεί κανονικά στο σχηματισμό κρυστάλλων στα νεφρά.

4.Ρόφημα απο φύλλα τσουκνίδας

Τα φύλλα τσουκνίδας θεωρούνται ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τον κολικό του νεφρού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας φύλλα τσουκνίδας σε βραστό νερό και να φτιάξετε ένα ρόφημα. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια πιείτε δύο έως τρεις φορές σε καθημερινή βάση.

Σύμπτωμα της νεφρολιθίασης- Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε πέτρες στα νεφρά

  • -Ο πόνος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της νεφρολιθίασης. Οφείλεται στην μετακίνηση της πέτρας από την πύελο προς τον ουρητήρα. Κυμαίνεται από ήπια ενόχληση έως ιδιαίτερα βασανιστικό οξύ πόνο, που εμφανίζεται κατά κύματα χρονικής διάρκειας 20 έως 60 λεπτών και αναφέρεται ως κωλικός νεφρού. Εντοπίζεται στα πλευρά ή στην κοιλιακή χώρα χαμηλά.
  • -Αιματουρία υπάρχει στην πλειονότητα των περιπτώσεων και οφείλεται σε τραυματισμό της πυέλου ή του ουρητήρα από την πέτρα. Μπορεί να είναι μακροσκοπική, οπότε τα ούρα έχουν χρώμα ροζ ή κοκκινωπό και γίνεται αντιληπτή από τον ίδιο τον ασθενή, ή μικροσκοπική, οπότε διαπιστώνεται σε γενική εξέταση ούρων. Όταν η αιματουρία συνδυάζεται με πόνο, αναφέρεται ως επώδυνη αιματουρία και θέτει ισχυρή υπόνοια για παρουσία νεφρολιθίασης.
  • -Η ναυτία, οι έμετοι και ο πόνος κατά την ούρηση μπορούν να συνδυάζονται με τα προηγούμενα συμπτώματα ή να αποτελούν τα μόνα συμπτώματα της νεφρολιθίασης.

Ορισμένοι ασθενείς περιγράφουν αίσθημα αποβολής μικρών λίθων κατά την ούρηση ή τους παρατηρούν στα ούρα τους.

Σε αρκετούς ασθενείς η νόσος είναι ασυμπτωματική και ανακαλύπτεται σε απεικονιστικό έλεγχο (υπερηχογράφημα) που μπορεί να γίνει τυχαία ή στα πλαίσια διερεύνησης άλλου προβλήματος υγείας.

Η νεφρολιθίαση μπορεί να επιπλακεί με απόφραξη της ροής των ούρων, ή λοίμωξη του ανώτερου ουροποιητικού (οξεία πυελονεφρίτιδα).

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε τα νεφρά σας ακόμα καλύτερα:

Χυμός λεμονιού ή μηλόξυδο

Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό σας μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού ημερησίως, επειδή το λεμόνι βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο αντί για λεμόνι: απλά αναμίξτε 6 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε περίπου 3 λίτρα νερό και πιείτε το όλη την ημέρα.

Μούρα

Τα μούρα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην μείωση του ουρικού οξέος από τα νεφρά. Τα cranberries και τα blueberries είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς περιέχουν μια ουσία που απομακρύνει την ουρία και το ουρικό οξύ πιο αποτελεσματικά.

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία των νεφρών.

Σπόροι κολοκύθας

Ο γνωστός μας «πασατέμπος» είναι πολύ καλός για τα νεφρά, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες. Οι σπόροι κολοκύθας συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των νεφρών, μειώνοντας τον κίνδυνο νεφρολιθίασης (σχηματισμός πέτρας).

Τζίντζερ

Γνωστό και ως πιπερόριζα, το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις ευεργετικές για τη λειτουργία των νεφρών. Επίσης, έχει ιδιότητες που συμβάλλουν στον καθαρισμό του αίματος και των νεφρών από όλες τις τοξίνες.

Κουρκούμη

Η κουρκούμη έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Έχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία της φλεγμονής και των μολύνσεων των νεφρών.

Μαϊντανός

Είναι από τις πιο αποτελεσματικές τροφές για την αποτοξίνωση των νεφρών και είναι επίσης ευεργετικό βότανο για τη θεραπεία της νεφρολιθίασης και της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.

.

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea
Τα 4 ποτά που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας. Τα 4 ποτά που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας. Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.