Γυναίκες: Ζήστε περισσότερο με χαμομήλι


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το χαμομήλι από τα παιδικά μας χρόνια που μας το έδιναν όταν πονούσε η κοιλιά μας ή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Οι θεραπευτικές του όμως ιδιότητες δεν σταματούν σε αυτά. Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν πως με το χαμομήλι μπορεί κανείς να φτιάξει μια τέλεια λοσιόν καθαρισμού του προσώπου, να ανανεώσει τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια και να περιποιείται τα μαλλιά, ανοίγοντας το χρώμα τους και χαρίζοντάς τους λάμψη.

Επίσης είναι κατάλληλο για το κοινό κρυολόγημα, τη στοματίτιδα, την ουλίτιδα και τις αιμορροΐδες, ενώ οι κομπρέσες με χαμομήλι καταπραΰνουν και θεραπεύουν τις τοπικές φλογώσεις και μολύνσεις, παρέχοντας φροντίδα σε δερματικά έλκη.

Επίσης, συμβάλλει στη θεραπεία των κολικών, της μαστίτιδας, της ποδάγρας και στη μείωση του ουρικού οξέως.

Το εντυπωσιακό είναι πως με το ταπεινό χαμομήλι έχουν ασχοληθεί δεκάδες επιστημονικές έρευνες , ενώ μια πρόσφατη συνέδεσε την κατανάλωση χαμομηλιού με αυξημένο προσδόκιμο επιβίωσης στο γυναικείο πληθυσμό.

Η μελέτη αποκαλύπτει πως το αφέψημα μπορεί να μειώσει κατά 29% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες και λιγότερο για τους άνδρες.Οι ερευνητές προς το παρόν δεν μπορούν να διαπιστώσουν γιατί το χαμομήλι δρα τόσο ευεργετικά στον γυναικείο οργανισμό χαρίζοντας επιπλέον χρόνια ζωής.

Το χαμομήλι θεωρείται ως ένα από τα πιο φαρμακευτικά βότανα και χρησιμοποιείται ως φάρμακο σε ένα ευρύτατο φάσμα παθήσεων. Αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και χαλαρωτικό μπορεί να τονώσει και προστατέψει τον οργανισμό σας. Βοηθά εναντίον της κράμπας και μειώνει τον πόνο λόγω της περιόδου στις γυναίκες. Το τσάι από χαμομήλι έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, ενώ μειώνει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.

Παράλληλα, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό καλλυντικών, καθώς χρησιμοποιείται για τις ευεργετικές απαλυντικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του στο δέρμα, κυρίως δε σε προϊόντα καθαρισμού, ντεμακιγιάζ, αλλά και ενυδάτωσης.
Η κατανάλωση αφεψημάτων είναι ιδανική όταν δεν προσθέτετε διάφορα γλυκαντικά τα οποία σας γεμίζουν με ανώφελες θερμίδες.


Γυναίκες: Ζήστε περισσότερο με χαμομήλι Γυναίκες: Ζήστε περισσότερο με χαμομήλι Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.