.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Ενα πρασοσέλινο για τον κύριο Αποσκέτο


Υλικά

1 κιλό πράσα
1 κιλό σέλινο (κοτσάνια, φύλλα και ρίζα)
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
½ λάχανο, μικρό και αφράτο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντοματάκια (κονσέρβα) ή μια ώριμη ντομάτα τριμμένη
αλατοπίπερο
1 κ.τ.γλ. κίμινο (προαιρετικά)
1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές ή 1 κ.τ.γλ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα πράσα, το σέλινο και το λάχανο, τα κόβω σε κομμάτια 5-6 εκατοστών και τα ρίχνω σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι (έτσι καθαρίζονται σίγουρα από τα ζωύφια). Τα σουρώνω, τα ξεπλένω και, πριν τα μαγειρέψω, τα ζεματάω όλα μαζί σε νερό που βράζει. Τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να σοτάρω τα κρεμμύδια.

Καθαρίζω και ψιλοκόβω το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τα σοτάρω. Μόλις μαραθούν ρίχνω τα πρασοσέλινα και το λάχανο, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα, προσθέτω τη ντομάτα, την πιπεριά, το κίμινο και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω επίσης λίγο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τα λαχανικά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Τιπς:

*Οταν το κάνω με κρέας, προτιμώ χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια. Τα σοτάρω, προσθέτω τα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το μαγείρεμα όπως παραπάνω.

*Πολύ νόστιμο γίνεται και με λουκάνικο, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε μαζί με τα λαχανικά ή να το ψήσουμε στη σχάρα και να το σερβίρουμε μαζί με το πρασοσέλινο.

*Αντί για ντομάτα μπορείτε να ρίξετε αυγολέμονο (με 1-2 αυγά και το χυμό 1-2 λεμονιών) ή αλευρολέμονο (ντελμπιέ ή ντερμπιέ), δηλαδή να διαλύσετε 1 κουταλιά αλεύρι στο χυμό 1-2 λεμονιών και, μόλις γίνει σαν αραιή κρέμα, να την αδειάσετε μέσα στην κατσαρόλα. Την κουνάμε να πάει παντού και αφήνετε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου