Φτιάξε μόνος σου τραπεζάκι με ροδάκια για το σαλόνι από παλέτες!

Πάντα τον χειμώνα που κλεινόμαστε μέσα μας πιάνει μια μανία να δημιουργήσουμε κάτι για το σπίτι και την διακόσμηση. Τι μπορείς όμως να φτιάξεις μόνος σου γρήγορα και εύκολα; Δες εδώ πως να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό τραπεζάκι από παλέτες!

Διάλεξα την συγκεκριμένη ξύλινη κατασκευή επειδή ξέρω ότι κανένας μας δεν θέλει να σπαταλήσει πολλές ώρες και μάλιστα σε περίπλοκες διαδικασίες.

Επίσης όπως μπορείς να καταλάβεις είναι και πολύ οικονομική ιδέα, καθώς τα υλικά που θα χρειαστείς είναι πολύ λίγα και αρκετά οικονομικά.

Είμαστε έτοιμοι όμως να δούμε την διαδικασία για να φτιάξεις ένα τραπέζι του καφέ, βήμα προς βήμα; Για πάμε να ξεκινήσουμε.


Πως να φτιάξεις ένα τραπέζι του καφέ βήμα προς βήμα


Αρχικά ας δούμε τι θα χρειαστούμε γι” αυτή την κατασκευή. Στην ουσία είναι όλα αυτά που μπορείς να φανταστείς και μόνο κοιτώντας το, δεν έχει κάτι το περίεργο.

  • Τα υλικά που θα πρέπει να έχεις είναι τα εξής:
  • Τρεις παλέτες
  • Τέσσερα μεταλλικά ροδάκια
  • Ένα κομμάτι γυαλί στο μέγεθος της παλέτας
  • Μεγάλες και μικρές βίδες και
  • γυαλόχαρτο





Για να ξεκινήσεις θα πρέπει να σταθεροποιήσεις την μία παλέτα επάνω στην άλλη και να προσπαθήσεις να εφαρμόζουν ακριβώς, ώστε να βάλεις σημάδια για να τις καρφώσεις με σκοπό να ενωθούν.

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις να καρφώνεις τις παλέτες να βάλεις μερικά σημάδια, στην μέση και τις άκρες.



Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να κάνεις για την κάθε παλέτα ξεχωριστά. Επίσης, θα πρέπει να ανοίξεις στην τελευταία παλέτα τρύπες στις 4 άκρες της παλέτας, ώστε να βάλεις τα ροδάκια.

Το τρυπάνι όμως θέλει πολύ προσοχή καθώς αν είναι ηλεκτρικό μπορεί να σου ξεφύγει, λόγω της δύναμης που έχει και να σου ραγίσει το ξύλο.

Οπότε δες το πόσο μεγάλη τρύπα χρειάζεσαι για να σταθεροποιηθούν τα ροδάκια και βάλε κάποιον να σου κρατάει σταθερή την παλέτα, ώστε να μην έχεις πρόβλημα.

Μόλις τελειώσεις και με το βίδωμα, πάρε ένα κομμάτι γυαλόχαρτο και τρίψε καλά τις προεξοχές της παλέτας σε κάθε πλευρά, ώστε να γίνουν λείες.



Βέβαια αν σκέφτεσαι να τις βάψεις τις παλέτες με κάποιο χρώμα ή να τις περάσεις με ένα σατέν βερνίκι, ώστε να σκουρύνει το ξύλο, καλό θα ήταν να τρίψεις πρώτα όλες τις επιφάνειες ώστε να απλωθεί καλύτερα το βερνίκι.



Αυτό που ξέχασα να αναφέρω πριν είναι ότι για να μπουν τα ροδάκια θα πρέπει οι τρύπες που θα κάνεις να διαπερνούν και τις 3 παλέτες, ώστε να περάσεις μια αρκετά μεγάλη βίδα μέσα σταθεροποιώντας την επάνω άκρη της με μια ροδέλα και ένα παξιμάδι.






Και αισίως το τραπέζι που θα απολαμβάνεις τον καφέ σου στο σαλόνι είναι έτοιμο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταθεροποιήσεις επάνω του και το τζάμι.

Σίγουρα είναι μια κατασκευή που θα εντυπωσιάσει όλους σου τους φίλους, μιας και είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για το σπίτι, η οποία θα βοηθήσει και στην διακόσμηση του σπιτιού σου.
Φτιάξε μόνος σου τραπεζάκι με ροδάκια για το σαλόνι από παλέτες! Φτιάξε μόνος σου τραπεζάκι με ροδάκια για το σαλόνι από παλέτες! Reviewed by olablogs on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.