Έντονο φούσκωμα και καούρα; Δοκίμασε αυτό το βότανο και απαλλάξου στο «πι και φι» - Μια φυσική συνταγή που κάνει θαύματα
Απήλαυσες και με το παραπάνω το πλούσιο γεύμα σου, έφαγες γρήγορα (μιας και η λαιμαργία σου δε σου αφήνει πολλά περιθώρια) και δυστυχώς μετά από λίγα λεπτά το φούσκωμα και η καούρα σου χτύπησαν την πόρτα. Το ενοχλητικό κάψιμο στο στομάχι δε σε αφήνει να ηρεμήσεις και ψάχνεις απεγνωσμένα λύση!
Η λύση, λοιπόν, έρχεται από ένα απλό βότανο που δεν είναι άλλο από τον μάραθο!
Πάμε να δούμε την... μαγική συνταγή:
Βράζεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι 150ml νερό και αφού σβήσεις την φωτιά προσθέτεις 2 γρ. μάραθο.
Σκεπάζεις το κατσαρολάκι και αφήνεις το μείγμα για 5 περίπου λεπτά. Καταναλώνεις μέχρι τρία αφεψήματα τη μέρα.
*Το αρωματικό αυτό βότανο θα μειώσει τον πόνο και το κάψιμο στο στομάχι και θα διευκολύνει την πέψη σου. Επιπλέον, άμεσα θα υποχωρήσει και το φούσκωμα!
*Το αρωματικό αυτό βότανο θα μειώσει τον πόνο και το κάψιμο στο στομάχι και θα διευκολύνει την πέψη σου. Επιπλέον, άμεσα θα υποχωρήσει και το φούσκωμα!
Μάραθο
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
- Ο όρος «Μάραθος» ανακατευθύνει εδώ. Για άλλες χρήσεις, δείτε Μάραθος (αποσαφήνιση).
Μάραθο | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Μάραθο
| ||||||||||||||
Συστηματική ταξινόμηση | ||||||||||||||
| ||||||||||||||
Διώνυμο | ||||||||||||||
Foeniculum vulgare (Μάραθον το κοινόν) MILL. |
Ο μάραθος (ή μάραθο, το ή φοινόκιο, το) είναι ποώδες και αρωματικό φυτό. Είναι δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Η επιστημονική του ονομασία είναι Μάραθον το κοινόν. Περιέχει αιθέρια έλαια κατά 7% και ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και την Ινδία. Ειδικότερα, ο Πλίνιος αναφέρει 22 φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού.
Οι κύριες χρήσεις του φυτού είναι στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την οινοπνευματοποιία. Από το μάραθο επίσης παρασκευάζονται φάρμακα όπως σιρόπια ενώ χρησιμοποιείται και ως μέσο για να διευκολύνεται η έκκριση γάλατος. Από τους σπόρους του μάραθου, που έχουν καυστική γεύση, όπως αυτή του άνηθου, φτιάχνεται αιθέριο έλαιο (μαραθέλαιο). Η ποικιλία αζορικό είναι εδώδιμη και οι σαρκώδεις κολεοίτων φύλλων του χρησιμοποιούνται ως λαχανικό (φοινόκιο).
Έντονο φούσκωμα και καούρα; Δοκίμασε αυτό το βότανο και απαλλάξου στο «πι και φι» - Μια φυσική συνταγή που κάνει θαύματα
Reviewed by olablogs
on
Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015
Rating: