Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πράσο


Για 4 άτομα

Υλικά:

500 gr πράσο
400 gr χοιρινό κρέας για τηγανιά (απο σπάλλα)
350 gr χωριάτικο λουκάνικο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο
τον χυμό απο ½ λεμόνι
1 κ. καφέ πάπρικα γλυκιά
½ κ.καφέ κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
αλάτι

Προετοιμασία:

Χρησιμοποίησα χωριάτικο λουκάνικο που προμηθεύτηκα απο τον χασάπη της εμπιστοσύνης μου. Κόψτε το λουκάνικο σε μικρές ροδέλες, ώστε όλα τα κομματάκια της τηγανιάς να έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.

Απο το πράσο, προτιμήστε το πράσινο μέρος, πλύντε το καλά και κόψτε το σε ροδέλες. Προτίμησα να χρησιμοποιήσω ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, απο αυτές που είχα ετοιμάσει για τον χειμώνα, γιατί δίνει και μια γεύση καπνιστού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβας. Κόψτε την πιπεριά σε κομματάκια.

Βάλτε το λάδι σε ενα ευρύχωρο τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το λουκάνικο και σωτάρετε το μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε τα κομματάκια του κρέατος και συνεχίστε το σωτάρισμα. Μόλις αρχίσουν και αυτά να ροδίζουν, προσθέστε το πράσο. Σωτάρετε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε λίγο αλάτι, τα μπαχαρικά, την πιπεριά και τον χυμό του λεμονιού. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς, σκεπάστε το τηγάνι με ενα καπάκι και αφήστε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Ρυθμίστε στο αλάτι.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρέστε το καπάκι, δυναμώστε την φωτιά και αφήστε να εξατμιστεί όλο το υγρό και να μείνει η τηγανιά μόνο με το λίπος της. Σερβίρετε την τηγανιά με πράσο και λουκάνικο ζεστή.

p

Μπορείτε να την συνοδέψετε με πουρέ πατάτας, πουρέ σελινόριζας, ρύζι πιλάφι αλλά και με πολέντα, patatas bravas ή απλά βραστές πατάτες γλασσαρισμένες σε φρέσκο βούτυρο.


Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πράσο Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πράσο Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.