.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Καθημερινές συνήθειες που σε μεγαλώνουν


Νιώθεις πως δείχνεις πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική σου ηλικία; Αν κοιτάς στον καθρέφτη και δεν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις, ίσως είναι καιρός να αξιολογήσεις τις καθημερινές συνήθειες που σε μεγαλώνουν, χωρίς να το ξέρεις.

 H πολυδιεργασία ή με απλά λόγια το multitasking, μπορεί να είναι καλό και χρήσιμο, αλλά είναι από τις χειρότερες καθημερινές συνήθειες που σε μεγαλώνουν. Το άγχος να τα προλάβεις όλα δεν σου κάνει καλό. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες προκαλεί την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα και ευθύνονται για τη γήρανση.

 Τα γλυκά δεν προσθέτουν μόνο περιττά κιλά στο σώμα σας, αλλά μπορεί να προσθέσουν και χρόνια στο πρόσωπό σας. Τα μόρια σακχάρου προσκολλώνται σε ίνες πρωτεΐνης σε κάθε ένα από τα κύτταρά μας. Αυτή η ολέθρια διαδικασία, γνωστή ως γλυκοζυλίωση, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της λάμψης, σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, πρήξιμο, αύξηση των ρυτίδων κλπ.

 Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο δημιουργεί μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά έχει επίσης συνδεθεί με μικρότερης διάρκειας ζωή. Πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα αν έχετε τα συμπτώματα της στέρησης ύπνου που περιλαμβάνουν έλλειψη ενέργειας την ημέρα, ψυχική νωθρότητα, προβλήματα συγκέντρωσης ή αύξηση του σωματικού βάρους.

 Και η τηλεόραση σας μεγαλώνει! Σε μια μελέτη περίπου 11.000 Αυστραλών ηλικίας 25 ετών και άνω, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε ώρα τηλεόρασης που παρακολουθούσαν, μείωναν το προσδόκιμο ζωής τους κατά 22 λεπτά! Οι άνθρωποι που πέρασαν κατά μέσο όρο έξι ώρες την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση έζησαν πέντε χρόνια λιγότερα από όσους δεν έβλεπαν τηλεόραση. 

Η καθιστική ζωή και σας παχαίνει και σας μεγαλώνει. Οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε μια καρέκλα βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για νεφρική νόσο, καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι γυμνάζονται περίπου δυόμιση ώρες την εβδομάδα ζούσαν 10-13 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους ήταν κολλημένοι σε μία πολυθρόνα.

 Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Αν κοιμάστε μπρούμυτα ή πλάγια με το πρόσωπο κολλημένο στο μαξιλάρι σας μπορεί να δημιουργήσετε ρυτίδες στο πρόσωπό σας και να επιταχύνεται τη γήρανση καθώς ο συνδετικός ιστός και το κολλαγόνο στο πρόσωπο σας γίνεται πιο αδύναμος και λιγότερο υποστηρικτικός. Ο ύπνος σε ανάσκελη στάση ή έστω μια σατέν μαξιλαροθήκη μπορούν να κρατήσουν το δέρμα σας λείο.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου